Banana Walnut Cupcakes with Chocolate Frosting

Mina banan cupcakes är för mig sensommar, höst. Det är även jättegott att tillsätta lite malen kanel i receptet. Det värmer när vädret börjar bli lite kallare. Detta är något jag bara älskar, banan. Det är det perfekta mellanmålet, det gör en smet matig och saftig. Det är bara gott helt enkelt.

Dock har inte alla den uppfattningen. När jag bodde i USA och min bror och hans kompis flög över så åkte vi runt i LA och såg på alla sevärdheter och bara njöt av semestern. Att köa med bil i LA är inget nytt och det tog nog 2h att komma ungefär 1 mil den dagen. Jag ville verkligen visa min bror Sprinkles Cupcakes vilket jag älskar. Satt vi åkte över halva stan för att hitta detta ställe och när vi kom fram fanns det ingen parkering och min bror och hans kompis cirkulerade med bilen medan jag stod i kö. Att cirkulera i LA kan ta ett tag satt jag väntade vid vägen ett bra tag tills de hade hittat tillbaka och kunde plocka upp mig. Väl i bilen hade jag min kära cupcake i handen. Banan med vaniljfrosting. Jag hade längtat så och tog första tuggan och njöt! Bad min bror och hans kompis att smaka och deras miner var inte att leka med! Det första jag fick höra var: ’’Har vi åkt över HALVA LA för att äta den här skiten????’’

Det kanske inte var den bästa upplevelsen för dom men jag var nöjd med dagen i alla fall!

Jag har försökt att komma på ett bra recept som liknar denna cupcake men ville ha en choklad frosting istället då banan och choklad är sådana fina vänner. Jag blev nöjd med mitt resultat. Ska nog bjuda min bror på min nya variant och se vad han tycker!

Banana Walnut Cupcakes:

Cupcakes
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 stort ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl solrosolja
2 msk gräddfil
1/2 tsk vaniljextrakt
3 stora bananer, mosade
bananextrakt om så behövs
2 dl valnötter

Chocolate Frosting
200 g mörk choklad
8-10 dl florsocker
220 g smör
6 msk mjölk, mer om det behövs
2 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk salt

Cupcakes
1. Sätt på ugnen på 160 grader. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt. Mixa de torra ingredienserna i en skål.
2. Vispa ägg, socker och olja fluffigt.
3. Tillsätt mjölet och sedan gräddfil, vanilj och mosad bananer. Hacka 1 1/2 dl rostade valnötter och vänd ner i smeten. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Chocolate Frosting
1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Vispa smör i fluffigt, tillsätt siktat florsocker, och en nypa salt. Vispa på medel/hög hastighet tills slätt och fluffigt, ca 3 minuter.
3. Häll ner den avsvalnade chokladen och sedan mjölken, lite i taget tills en slät frosting.
4. Använd en spritspåse med tyll och spritsa varje cupcake med frosting. Toppa med en valnöt och en skiva färsk banan.

 

One comment on “Banana Walnut Cupcakes with Chocolate Frosting

  1. Stort grattis Christina! Verkligen glad för din skull. Att få ge upp en dröm och sen hitta en ny är underbart! Det är dig unnat! Inväntar kokbok men ska testa de kanderade rosbladen redan imorgon. Lycka till Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.