Cookbooks

Get my cookbook right here!

 

Under hösten har vi sett  “Hela Sverige bakar” i kanal 7 och fått bekanta oss med Christina Gyllner, den värdiga vinnare som korats och fått göra sin egen bakbok som pris.

Sin inspiration hämtar hon både från det amerikanska och det svenska köket. Här bjuder Christina på sina favoritbakverk. Från bärfylld poundcake till juldoftande svenska pepparkakor, superenkla sugar cookies och praktverk som Red Velvet Cake. Självklart delar hon också med sig av några av recepten som tog henne genom de svåra delmomenten och övertygade juryn om att hon var den bästa bagaren.

- Jag kallar mig amerikanen med svenskt pass. Mycket av min inspiration kommer från USA. Det är en hel del där som är over the top och det älskar jag. Men ändå finns så mycket av min grund i det svenska köket, i recepten som min mormor lärde mig, säger Christina Gyllner.

Christina Gyllner är född och uppvuxen i Täby utanför Stockholm. I hela sitt liv har hon bakat. Som liten bakade hon tillsammans med mormor i köket och därefter har Christina tillbringat både längre och kortare perioder i Orange County, USA, och det har blivit hennes främsta inspirationskälla när det gäller bakning. Christina är dansare i grunden men är nu aktuell med sin bakbok efter att ha vunnit storsatsningen ”Hela Sverige bakar” i kanal 7.

Sockerchock ges ut av Bonnier Fakta och släpps den 23 november.

One comment on “Cookbooks

  1. christina on said:

    Hej! Vad glad jag blir!! Precis vad man kan behöva höra en mörk decemberkväll. Allt gick så fort men försöker titta tillbaka på det som en helt underbar upplevelse. Hoppas du får en bra jul med mycket bak:)
    Kram Christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.