Dagen före doppardan’

20121223-105628 em.jpg

Det enda jag ville säga var gracias men efter ett tag kom ett merci. Konstigt att jag vill säga hola till alla istället för bonjour. Jag kan heller inte säga ursäkta vilket är ett bra ord i folkmassan så då kommer bara scuse. Helt plötsligt blir jag italienare!

Molnigt men ändå så fint här! Gick till La Table du Pain för frukost. Fick två stekta ägg och en hög med bacon! Snacka om hearty! Men så gott! Audrey smäller i sig en Pain au Chocolat och säger ”I’m not gonna share!” haha! Hon vet vad hon vill iallafall.
20121223-105657 em.jpg
Efter gick vi runt på stan och tittade in marknaden, jag stannade på den fina lilla shoppen där dom sålde vin och ost. Små burkar med olika kryddor och olivolja. På något sätt så känns allt så exlusivt. Fleur de sel safron… canelle, osv. Jag hittade havssalt med saffran och kanel från Sri Lanka. Ååh! Mys!
Vår vän Deb kom från LA idag. Jag har bett om hur mycket som helst! 4 nya kokböcker! 1 L vanilla extract. Egg whisk, chocolate dipping set, food magazines, sanding sugar, measuring cups, measuring spoons, 2013 calendar… listan är lång! Hur jag ska få med detta hem är en annan femma.
Vi åkte och handlade. Ganska skönt att inte ha julstressen som hemma. Det är en annan stress här haha! Svårt att förklara men även om det är SÅ mycket folk är det inte för julskinkan utan att folk vill bara vara hemma med familjen med en Bünch de noël hehe. Jag fick uppdraget att förklara och hitta en bra bit kött till middagen imorgon. En femåring lär mig att räkna till 10, ni förstår hur svårt det är att beställa 1,5 kg entrecote! Jag stod och sa ”entre” ”cote” big, not sliced, visade med händerna, ONE kg, and half. haha, slutade med att hon prata franska tillbaka och skrev ner 1,5 kg på en lapp och jag nickade. ”moment” fick jag tillbaka. Förstod att det skulle ta ett tag. Men det gjorde ingenting. Härligt att kunna se din köttbit bli finputsad och klar genom ett fönster. Allt känns så unikt på något sätt. Jag älskar ju sånt! Satt och kollade på hallonsylt i typ 15 minuter idag, två affärer dessutom! … Köttet kom och jag fick brain freeze. Det enda jag ville säga var gracias men efter ett tag kom ett merci. Konstigt att jag vill säga hola till alla istället för bonjour. Jag kan heller inte säga ursäkta vilket är ett bra ord i folkmassan så då kommer bara scuse. Helt plötsligt blir jag italienare.
20121223-110549 em.jpg
När vi kom hem iallafall, då har Sadie, hunden, ÄTIT på vårt pepparkakshus!!! Två dörrar saknas, halva taket och lite smått och gott! Det märktes för hon va typ helt sockerhög haha!
Jag har lovat Brad att göra lemon bars, så ikväll efter middagen började jag, och med en ny lins till kameran blev det underbara bilder tycker jag!

20121223-110527 em.jpg

20121223-110536 em.jpg

20121223-110603 em.jpg
Avslutade dagen med en liten glutenfri våffla med confiture de fraise et creme chantilly – alltså jordgubbssylt med grädde!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.