Det regnar äpplen

20121027-060155 em.jpg

Idag skulle vara den dag då jag skulle vila, vila från både bak och att kroppen kan få en chans att återhämta sig. Jag gick in på Östermalmshallen och såg alla dessa underbara råvaror, det doftar kryddor och människor i rörelse överallt. Jag kan på något sätt känna ett lugn av att gå runt där inne. Det är ett speciellt rus i en saluhall, en atmosfär som inte är lik någon annan. Alla är där för att de älskar att arbeta med mat, bakning, te, kaffe; livsmedel. Det är en härlig känsla.

Jag köpte underbart fina svenska äpplen. Det är som inget annat. Ingrid Marie, Aroma, Lido… underbara färger och helt vitt fruktkött. Jag vill bara ta en tugga här och nu! Åkte hem och tittade i min nya bakbok av Roy Fares – underbara bilder och vackra bakverk!

Idag blev det äppelpaj de lux!

Mandelfyllning, mördegsbotten, kryddiga äpplen, havrecrumble… det vattnas så i munnen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Tog lite extra kardemumma i fyllningen, som ni kanske vet är det en av mina favoritkryddor. Står med fyra olika skålar i mitt lilla kök.. blandar, smakar… lite mer än vad jag borde, men det är SÅ gott! mandelmassa… oj oj oj!

Receptet hittar ni i Roy Fares nya bok Sweet!

Jag tycker att ni ska prova detta recept. Underbart gott! Och ta vara på alla fina svenska äpplen där ute! Blanda hej vilt ! Det gjorde jag :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.