German Chocolate Cake

Detta är en av mina absolut favoriter! Pecannötter, kokos, choklad… det är bara fantastiskt gott! Detta var min 20-års tårta! Jag var i USA, jag fick tom. en hemmagjord tårta av en vän, så jag fick två tårtor den födelsedagen!

Men nu är denna inte till mig utan till min 14-åriga kusin som fyller år idag! Grattis Ebba! Jag ville göra en liten rolig variant så jag köpte en 15 cm springform, så det blir en liten tårta, med 5-6 lager tårta, får se vad fyllningen räcker till.
Fyllningen som består av pecannötter och kokos, innehåller även osötad mjölk som finns på konserv. Det kan vara lite svårt att hitta men bruka finnas bredvid kondenserad mjölk vid andra baktillbehör. Håll utkik! Det som osötad mjölk gör att fyllningen blir otroligt krämig och sådär gooey och alldeles, alldeles underbar! Jag har sett vissa recept med grädde istället för osötad mjölk, men har faktiskt inte provat det än. Jag gillar the American feel som resultatet får.

Jag ville exprimentera med lite nya chokladbottnar, så jag gjorde två olika faktiskt. En med smält choklad och en med kakao och kaffe. Tänkte att jag kunde varva och få ett fint litet utseende på tårtans insida. Sedan kommer fyllningen då vara denna fantastiska pecan coconut!!! Ni måste bara take my word for it men det är MAGISKT! Sen gör vi det litelättare med en chokladganache på toppen! Detta kommer bli succé! Sa jag också att denna tårta ska ätas EFTER brunch? NO! Jaaaaahaaaa… de var inte mycket plats kvar där inte ! Därav en ”liten” tårta… dock 5 våningar haha ! Love it !!

Jag vill bara säga… jag kan vara lite tankespridd at times. När jag blandat ihop smeten, fyllt formen, kakan står i ugnen (!). DÅ kommer jag på att jag GLÖMT SMÖRET! Det står ju på spisen! Är klart att använda men ändå glömde jag det. Jag tar ut formen i all hast, häller över smöret och tar en sked och rör runt. Detta för mig är en NÖDLÖSNING i sann Hela Sverige bakar anda! Jag bara skrattar och sätter in kakan igen. Det fungerade faktiskt ! Kakan kom ut precis som den ska. Jag tror jag hade tur att den endast hade varit inne i några minuter, och att smeten i sig är väldigt rinnig. Pheu!
Jag brukar tänka att kvinnor kan göra flera saker samtidigt. Men ibland är det nog lite man över mig ;) men det behöver vi ju inte tala högt om…

Chocolate Cake
4 dl vetemjöl
5 dl strösocker
1 ¾ dl kakao
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 ägg
2 ½ dl buttermilk
100 g smält smör
2 ¼ dl starkt bryggkaffe

German Chocolate Frosting
2 ½ dl osötad mjölk
2 ½ dl strösocker
3 äggulor, rumstemperatur
100 g smör
3 ½ dl (160 g) hackade pecannötter
3 ½ dl kokosflingor
1 ½ tsk vaniljextrakt eller fröna från ½ vaniljstång

Chocolate Frosting
250 g mörkchoklad, hackad
1 msk ljus sirap
25 g smör
2 ½ dl grädde

Chocolate Cake
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 2 st 15 cm formar.
2. Sikta samman mjöl, socker, kakao, bikarbonat och salt.
3. Knäck äggen, häll buttermilk, smält smör, kaffet och mjölken över mjölblandningen. Smeten kommer att vara väldigt lös.
4. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 45 minuter. Låt svalna ordentligt. Går även att förbereda dagen innan.

German Chocolate Filling
1. Blanda osötad mjölk, socker, äggulor och smör i en kastrull. Låt koka upp på låg/medel värme. Vispa hela tiden. Låt detta ta lite tid, 10-15 minuter. Ta från värmen när den precis har börjat bubbla och kokat upp.
2. Häll i pecannötterna, kokos och vanilj. Rör så att allt täcks. Låt svalna. Fyllningen kommer att stelna. Detta går att förbereda dagen innan.

Chocolate Frosting
1. Lägg choklad, sirap och smör i en värmetålig skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör samman. Låt stelna i rumstemperatur över natten.

Montering
1. Dela på bottnarna så att du får ut 3 lager per botten.
2. Bred ut ett lager fyllning på en utav bottnarna. Fortsätt med resterande bottnar, tills du använt alla 6 bottnar. Se till att du har att toppa med också.
3. Klä sidorna med ett tunt lager chokladganache och ställ tårtan kallt. Detta kallas crumb coat och gör att det yttre lagret med ganache kommer att vara slätt och att inga smulor syns. Stryk på ännu ett lager med ganache när det första lagret satt sig. Avsluta med att spritsa lite på toppen också. Ät och NJUT!! Jag säger bara det, NJUT av denna underbara skapelse!

17 comments on “German Chocolate Cake

 1. chanette a on said:

  du har en liten beundrare som följer dig varje torsdag i rutan..http://lillkocken.blogg.se/2012/november/hela-sverige-bakar-min-favorit.html

 2. Www.emmastartor.blogg.se on said:

  Ser helt underbart gott ut, m

 3. Www.emmastartor.blogg.se on said:

  Ser helt underbart gott ut! Det måste jag testa!
  Hejjar på dig nästa vecka också!
  Hejja Hejja :)

 4. Malin ( dan& camillas granne) on said:

  Stort grattis ida! Mina gravid hormoner flödar, tårarna rinner:) vad glad jag är för din skull. Lycka till!
  Kram Malin

 5. Grattis till segern i Hela Sverige bakar!
  Den var rättvis och välförtjänt. =)
  Hipp Hipp Hurra!!!
  /elli

  http://komofika.blogspot.com

 6. Mary - m.ade b.y m.ary on said:

  Jag visste väl det! Blev lite tårögd faktiskt.. Yay you!!! *peppar* Stor kram Mary www.madebymary.se

 7. Tusen grattis! Blev så glad att just du vann :) Du är sååå värd det! Du har en sån underbar personlighet och du verkar helt fantastiskt duktig på att baka – längtar tills din bakbok kommer ut!

 8. Linda - Cupcakesfluffan on said:

  oj vilken tokgod tårta

 9. Hej, jag håller nu på att baka den här tårtan för andra gången! Den är helt sjukt god! För er som inte kan hitta osötad mjölk kan jag bara säga att det går precis lika bra med sötas kondenserad mjölk! Men var ska tårtan gräddas?

 10. Frida on said:

  Helt underbar tårta! Gjorde den med mjölkchoklad i stället för mörk choklad; supergott! Ska nu testa med den mörka! Gick även utmärkt att baka med glutenfritt mjöl med potatis som bas!

 11. Linda Holgersson on said:

  Hej.
  Hur många personer räknas denna tårta räcka till? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.