Mitt Kök, bröllop och trädgårdsmässa

20130524-102305 fm.jpg

Förra veckan var helt insane! Började med att åka ner till Jönköping, åt fantatisk middag på N.E.O. vid vattnet. Sov gott efter den stooora biten kött. Spela in avsnitt för juni månad. Det blir ännu bättre om jag får säga det själv :P bakverken får glänsa lite. Det blir smått och gott i alla dess former och sommaren är här! Smaker av bär och annat gott!

20130524-102404 fm.jpg
Dagens middag innan bilfärd mot Norrköping.

20130524-102332 fm.jpg
Jossan hade lagom stora rabarber i trädgården!

På torsdagen satt Josephine Palm och jagoch stansade ut 520 sugar paste blommor till bröllopet i lördags. Vi satt hela kvällen kan man säga. På fredag bar vi av mot Taxinge Slott och trädgårdsmässan! Solen sken och svetten rann. Bakade S’mores från boken och folk verkade gilla det något i hästväg. Tack alla för att ni kom !! Gick runt och fick inspiration från alla andra hantverkare som var där. Riktigt kul att få vara en del av de.

20130524-102318 fm.jpg20130524-102342 fm.jpg

Bilen fortsatte mot Norrköping och dags att baka 5 våningstårta! Jossan och jag köpte en vaxduk och stod i vardagsrummet och kavlade ut 1m i diameter stora rundlar i sugar paste. Ibland önskar man att man hade ett egetlitet arbetsrum! På lördagsmorgon åkte vi upp till gården utanför Norrköping och bakade HELA dagen. Vi gjorde totalt 520 (!) bitar! Vår vagn på affären var lagom full om man säger så. Vi såg helt färdiga ut när klockan slog 00.30 och tårtan skulle in. Då hade vi bakat i ca 15 h och såg lagom pigga ut, fulla med mjöl på tröjan och alla andra var välklädda och sminkade haha. Vi kände oss helt klart på topp :) Men vi lyckades! 500 bitar var inte lätt. Men riktigt kul! Roligt att veta att allt går! Vi sov ca 5h och sen var det att bege sig till Taxinge igen för lite mer mässa! Hela söndagen stod vi där. Jag har nog aldrig sovit så bra den söndagskvällen!

20130524-102418 fm.jpg

Jag vill tacka alla som kom förbi, era fina ord värmer så! Det känns verkligen jättekul att det jag gör uppskattas så! Det gör mig verkligen jätteglad!

Denna vecka har varit lite lugnare, men fortfarande full rulle! Men det ÄR så kul! Jag tänkte att jag skulle ta en liten bakpaus med det gick inte haha! I tisdags hade jag ett litet bröllopsprovbitartest, min brors bästa vän ska gifta sig i juni och jag står för det söta, konstigt nog ;) bruden ville inte ha marsipan, det ville gubben:P han ville ha småkakor, traditionell som han är! Detta kommer ju sluta jagvet inte hur! Men jag ska nog få ihop det på något sätt. Det blev en mastig chokladbotten och hallonmousse iallafall. Bra att smaken är satt :)

20130524-102243 fm.jpg20130524-102252 fm.jpg

Igår hade jag fotografering för en tidning som kommer ut i augusti. Det blir lite småkakor och dylikt. Fotade med Wolfgang Kleinschmidt! Jag har alltid velat arbeta med honom. Han tar de mest fantastiska bilderna och är så otroligt duktig på det han gör. Lätt att arbeta med och en sån vänlig person! Längtar efter nästa samarbete redan! Sen var det hem och på en timmme fixa min systers föelsedagstårta. Det bleven klassiker. Svensk botten som jag kallar det (klassisk luftig botten), rabarber&hallon kompott och vaniljkräm, grädde och jordgubbar. En sommarklassiker. En av de fulare tårtorna jag gjort men det smakade väldigt bra! Ibland får man göra så :) Det är härligt det med. När det enkla hemlagade går hem!

Nu på morgonen har jag hämtat upp en leverans av underbara macarongs av Sebastien Boudet på Stora Essingen. Nu ska jag sätta igång och baka 80 mini chokladbiskvier och små blåbärstartletter tills imorgon. Min mosters vän har bröllopsfest och det blir små härliga bakverk på menyn. I helgen blir det till att jobba lite med renoveringen också. Det går lite långsamt när jag bakar så mycket. Svårt att få ihop allt. Men förra veckan kom bänkskivan, den är så underbar! Jag älskar den! Längtar så att inviga!! Menfortfarande ingen ugn, spis, vatten eller el. Kakel eller hall. Och nästa vecka kommer killarna och ska fixa med ventilationen! Jag har packat HELA badrummet med saker! Jag måste alltså göra en liten gång till trumman längst in.. Ni kan väl gissa vem som ska hinna med det! Nästavecka bär jag av till Luxembourg igen för en liten semester. Ska bli så härligt å träffa min kära vän jag inte sett på 1.5 år! Det blir bakning det vill jag lova. Men min värdmamma har EN visp!!!!! HALLÅ! Så jag lär väl ta med mig en elvisp och liteannat haha.DSC_0353_220130524-102442 fm.jpg
Jag vill inte ens börja att ta hand om detta!!! :( roligare saker finns ju att göra!

Ha en jättebra helg nu! :) Kram på er!

20130524-102518 fm.jpg
Bror bjuder på första sommardoppet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.