Nytt kök, Mitt kök…

Jaha…
Här ligger man med en fot, två kryckor, uttråkad och ”jah, vad är en bal på slottet?”
Det har gått nästan en vecka sen operation, men känns ändå väldigt nytt. Sover mest och vilar. Kan inte ta mig så långt just nu. Ändå var jag tvungen att baka tre(!) bakverk i helgen åt Arlas sommarspecial. Det är INTE lätt att ”springa” fram och tillbaka mellan kylen och köket, hoppandes på ett ben. Man blir helt slut! Men har man ett uppdrag måste det fullföljas! I söndags skickade jag in 8 recept som Arla köket ska provbaka till årets sommarspecial och i slutet av februari ska vi fota och intervjua till detta. Mycket roligt! Jag har många kg osaltat smör att baka med <3
Bakat på dagarna, runt middagen har jag och bror ritat på mitt nya kök! FÖRSTÅR ni HUR stort detta är för en liten tjej som jag, får rita mitt eget kök, välja material och (framförallt!) ugn. Det är som en dröm! Matporr på STOR nivå! Jag har legar om kvällarna och googlat ugnar, bror och jag åkte i helgen och tittade runt lite så jag kunde få känna och klämma lite. Han hade ett stort frågetecken i ansiktet. ”Känna och klämma?!” ”Det är väl bara att gå in på tretti.se och välja nåt?” Svaret på den frågan är NEJ! Jag tror att ni förstår mig :) dagens ugn i mitt kök går i snigelfart och är måste draaas åt vänster för att jag ens ska kunna öppna luckan för ett element är i vägen. Det är många som kommenterar mitt kök vill jag lova! ”Om DU kan baka i de där köket, då är det inget som stoppar dig.” Så så är det! Imorgon är det möte med banken, förhoppningsvis får kan köpa min hyresrätt som nu skall förvandlas till bostadsrätt! Nytt kök here we come !
Min inspiration! Fräscht, vitt och fint. Mitt kök ska äntligen få bli min fristad som jag pratat om SÅ länge :)
418174_987807

Jag har även blivit kontaktad av Dr Oetker som ville skicka mig deras nyhet. JA sa jag! Deras nyhet för i vår är Vanilje-Twister som är som en pepparkvarn fast för vaniljstänger! Jag som är den som nog pratar mest om just vaniljstänger och hur viktigt jag tycker att det är att använda äkta varor i köket! Detta är alltså torkad stång och frö, som man sedan maler själv. Typ som Santa Marias all in one pepparkvarn hehe. Helt plötsligt vill jag baka något. Det kliar i fingrarna, men foten säger nej. Hoppade runt i centrum imorse och är helt slut! Blir nog en Oscars film istället. MEN jag ska baka med det! Soon soon! Fick även lite strössel och chokladlöv med i paketet.
20130129-041119 em.jpg20130129-041112-em.jpg

Tack Dr Oetker! Ska bli intressant att prova något nytt! Det blir som att peppra sin bakning. Typ så som när pojkvännen råkade ta min kvarn med hel kardemumma i potatismoset härom dagen, jag säger inget mer, men det var väldigt roligt :D

Och så dagens sista nyhet.. Det jag väntat på!… David Ringart, producent från Mitt Kök ringde. Sa att TV4 gillat det dom sett på onsdagar. Jag som varit så nervös. Känns som jag vill så mycket mer! Det kommer bli så mycket bättre bara jag får öva och bara leka mig fram i köket! Så om allt klaffar nu får jag åka ner till Jönköping och leka i det ”riktiga” Mitt Kök köket i slutet av februari. Jag håller tummarna! Jag lovar att glänsa! Le och göra mitt allra bästa! Kommer jag fortfarande hoppa på kryckor så kommer jag visa att man kan baka då med!
Imorgon i Mitt Kök bjuder jag på en Chocolate Peanut Butter Tart! Supergod och hög impafaktor! Titta på TV4 ca kl 06.15 och 09.15. Ses i rutan :)

Tidningar som kommer ut i veckan:
-Året Runt ( imorgon 31/1)
Då bjuder jag på bla. lyxsemlor och bra brunchtips!
gyllner_10015

-Hembakat (kommer ut idag 29/1)
Här finna recept från boken. Och en riktigt fin artikel. Underbara Eva Nordlinder som är chefredaktör lottar ut exemplar på min bok Sockerchock.
front_image.aspx

…. jag är grymt sugen på lösgodis.. jag har bakat så mycket att jag knappt vill ha de längre! Konstigt. Eller en chokladboll kanske… SVÅRT!

Jag kan knappt ta mig ur sängen. Hjälp någon!

20130129-041156 em.jpg
Provbakade med min Nordic Ware ‘Fleur de Lis’ Bundt Pan! Det blev Lemon Bundt med citronglasyr. Bror verkade gilla den iallafall! Halva gick innan middagen igår :) (väldigt nöjd!) Recept får jag tyvärr inte visa än. Det är Arla projektet. Men jag lovar! Det kommer fler recept snart! Jobbar på det!
Jag är mer än kär! Inget slår Nordic Ware just nu! Kärlek!

One comment on “Nytt kök, Mitt kök…

  1. Vilken dröm, få bygga om sitt kök efter sina egna preferenser. Grymt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.