Polkagrisar!!! MUMS!

DSC_0480IMG_6795

Igår var det inspelning av Mitt Kök för majmånad. Så otroligt roligt! Jag tycker det är så härligt att dela med mig av mina små bakverk :) Det kommer bli smak av vår och andra härligheter! Missa inte.

IMG_6797

Idag har jag haft möte och spanat in lite nya köksartiklar. Slickepottar och kastruller, pajformer och disksvampar. Dom som bakar måste även diska haha! Jag var på Polkapojkarna i Gamla Stan, blev så sugen efter att jag åkt förbi Gränna igår på vägen hem från Jönköping. Köpte en av varje sort. Känner att det kliar i fingrarna att baka med en liten karamell :) en sak ledde till en annan så att på lördag ska jag lära mig att baka polkagrisar! Ni som har vägarna förbi Gamla Stan och Polkapojkarna på Lilla Nygatan får gärna komma och titta. Handla lite äkta svenska polkagrisar – när de är som bäst! Ca kl 12.00 sätter vi igång. Jag är riktigt nervös faktiskt! Att kunna baka är en sak, men att kunna göra ett äkta svenskt hantverk är desto svårare. Det är så mycket teknik och att arbeta med socker på detta sätt är svårt! Men det ska bli otroligt lärorikt och super spännande! Jag längtar:)

IMG_6688IMG_6699

Äntligen tillbaka i ”mitt kök” :) och kära Karin stylar till!

Imorgon blir det mätning av min fina bänkskiva. Alla stommar är nästan uppe. Som alltid är det saker som fattas och man köper in fel, så det blir mycket spring fram och tillbaka till olika affärer! Men längtan att det ska bli klart är enorm! Att jag får inreda med alla mina kökssaker som jag samlat på mig sen mina unga år, (så gammal som jag är ;) )

Jag är mitt uppe i en liten bakbubbla. Mycket händer i maj och allt ska planeras. Lite bröllop och dop mm. Kanske en resa till Luxemburg om jag hinner. Skulle vara så härligt och se våren där nere. Min amerikanska vän Bekah kommer nämligen dit, skulle vara så härligt att mötas i södra Europa :) Vi får se…

DSC_0481

Hoppas att ni såg Mitt Kök imorse. Hallonpajen är något att baka! Det vill jag lova. Ni hittar  alla avsnitt på www.tv4play.se och mattips med Tommy och Lisa på www.mittkok.se

Ha en underbar torsdag imorgon i solen!

Kram på er. http---annotagger.tv4.se-grid-4fdb66c5653ae30001000006-mitt_kok_6_christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.