Preppa för jul:)

Hej allesammans.

Helgen har varit kall men solig, jag har försökt haft “bakfria” dagar men suget är för stort. Igår preppade jag inför jul ordentligt och gjorde årets första julbak i form av lussebullar! De flesta säger ” herregud, vad tidigt” men om fyra veckor kommer de flesta vara stressade och är det inte skönt att då har frysen full tänker jag :)
20131020-104330 em.jpg

Förra året la jag in min saffran i cognac och strösocker. Båda ingredienserna tar ut maximalt med smak ur saffranet, denna underbara krydda! Så redan nu kan du lägga in din saffran, ställ den i kylen och använd när advent står för dörren! Enkelt och resultatet på lussekatterna blir underbart med några små knep jag kommer dela med mig utav i Mitt Kök i november. Missa inte :)

Saffransinläggning
1.5 g saffran, 3 paket á 0,5 g
1 msk strösocker
1 1/2 msk cognac

1. Blanda saffran och strösocker i en liten lufttät burk eller skål. Häll över cognac och täck ordentligt med plast eller sätt på locket. Ställ i kylen tills nästa bak.
Detta räcker till ett bak på 7 dl vätska, 1.5 kg mjöl. Det är ca 3 plåtar med härliga lussebullar.

Hittar du bra saffran, lägg in så stor sats du vill. Min har stått i 12 månader utan problem! Jag brukar leta efter pistillsaffran, inte sån som redan är malen. Det är i princip samma sak men du får en annan textur på saffransinläggningen:)

Lycka till! Passa på att köpa saffran innan alla andra gör det.

20131020-104432 em.jpg

20131020-104510 em.jpg

One comment on “Preppa för jul:)

  1. Marina on said:

    Någon speciell congac? Eller kan man ta vodka istället?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.