Wedding la France

 

20130924-112117 em.jpg20130924-112131 em.jpg

Klockan är 12.45 och jag står och kokar fikonsylt… Vad som helst som får mig att slappna av efter en dag i köket…. Konstigt va?!

20130922-125024 fm.jpg20130924-112204 em.jpg

Sådär ja.. landat och nästan andats ut efter helgen. Tågresa till Rennes och sen blir manhämtad i bil, åker förbi dessa underbara saluhallar och det bara kliar i fingrarna, hela min kropp skriker ”stanna bilen!” Det är som om ingen förstår hur mycket jag vill ut, ändå rullar bilen förbi, ” Vi har inte tid” Tänker väl alla. Men jag kommer drömma om den saluhall jag åkte förbi i Rennes, där jag inte  fick stanna :(

Men fram kom jag.Till Chateau Grand Val. Så vackert och underbart! Går in i köket och jag bara tar in det. Här får jag baka, hela helgen.

20130924-112147 em.jpg

Och bak blev det. I timmar stod jag i fredags och bakade bottnar till bröllopet. Folk tittade på och sa ” är du inte klar snart?” Man märker att de flesta inte är vana med att det tar sådan tid. Det var ju ”bara till 50 pers”. Men alltska bli bra. Det är som att jag är på nålar varje gång det är bröllop. Det är ju inte vilken tårta som helst.20130922-125103 fm.jpg20130924-112254 em.jpg

Två timmar innan vigseln står jag och skriker att jag behöver 2 kg cream cheese! Svetten rinner och jag försöker slappna av haha. Middagen börjar och jag gör det sista på tårtan. Toppen av tårtan var gluten- och laktosfri. Jag var så rädd att misslyckas. Men när jag får höra ett härligt sorl över rummet, en säger att ”den glutenfria var bättre än den ”äkta” delen”. Jag bara sjunker ner i soffan, så glad över att det blev så bra! Chokladbotten, hallon, creme fraîche frosting, det blev riktigt bra! Folk kom med de finaste kommentarerna. Ändå tänker jag alltid ”jag skulle kunnat gjort liiite bättre. Men, bruden var så nöjd, ta in, och klappa dig på axeln och säg ”bra gjort Christina” Du klarade det med en liten elvisp i Frankrike ;)

I söndags var det dagen efter brunch. Så otroligt mysigt. Jag som verkligen älskar brunch! Bästa måltiden om jag får säga det själv. Efter det var det biltur till Paris. Efter en hyrbil dit och fel riktning hit så var bror, jag och co framme. Middag på sådan mysig bistro. Somnade som en stock.

20130924-112345 em.jpg20130924-112421 em.jpg

Måndag: Snacka om att se Paris i speed! Hade fixat biljetter så vi slapp kön upp i Eiffeltornet, inte en vind. 25 grader. Helt underbart :) Moule och vin till lunch, gassande sol och fick springa tillbaka till hotellet, på tåget, på flyget, i taxin, äntligen hemma. Vad fort det kan gå när man skriver ;)
Imorgon är det företagsevent på Bravura där min syster arbetar. Jag ska baka lite och prata om att nå sina mål :) kommer bli intressant.
Imorgon blir det blåa bär i Mitt Kök. Så underbart gott! Missa inte :)

20130924-112443 em.jpg

 

Man kan inte alltid vara så graciös. Inte när det gäller musslor, vin och pommes frites.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.